Smart contracts cardano

Smart contracts cardano

De Cardano Foundation heeft vandaag de roadmap van het Goguen project gepresenteerd. Goguen maakt het mogelijk om smart contracts op de Cardano blockchain te zetten. Hierdoor evolueert Cardano van een systeem van alleen financiele transacties, naar een systeem met veel meer gebruiksmogelijkheden. Cardano zal op deze manier onder andere gebruikt kunnen worden voor het tracken van logistieke processen en het koppelen van metadata aan financiele transacties en zal zo een serieuze bedreiging kunnen gaan vormen voor grote concurrent Ethereum. 

In de update die vanavond gepresenteerd werd, werd bovendien de ERC-20 converter gedemonstreerd. Hiermee kunnen cryptocurrencies die momenteel op de Ethereum blockchain lopen eenvoudig worden omgezet naar de Cardano blockchain. Veel coins gebruiken al jaren Ethereum als basis blockchain en zullen ook niet zomaar switchen, maar met de toenemende kosten van transacties op Ethereum, mogen ze zich daar toch zorgen gaan maken.  

1 Reactie
  • Rob Kemme
    Geplaatst op 21:18h, 29 oktober

    Yes! Ik las dit als eerste op cryptocurrencycoaching.nl een site waar je wat aan hebt. Leuk hoor, altijd direct op de hoogte van het laatste crypto nieuws.