Samenwerking Twitter en Cardano?

Samenwerking Twitter en Cardano?

Jack Dorsey, CEO van Twitter, wil zijn sociale netwerk decentraliseren. Het idee waart al een tijdje rond, maar door de controversie van het blokkeren van onder andere het account van Donald Trump is de urgentie groter geworden.

Charles Hoskinson, grondlegger van Cardano, denkt dat de Cardano blockchain zeer geschikt is om deze Twitter decentralisatie voor elkaar te brengen.

Het Decentralisatie project bij Twitter werd al begin 2019 geopperd en is “Bluesky’ gedoopt. Het project stond even in de ijskast, maar door het blokkeren van Donald Trump’s account is de urgentie toegenomen om te beginnen. Dorsey heeft geen spijt van zijn beslissing Trump te blokkeren, omdat Trump tot geweld opriep en de regels van Twitter heeft geschonden, Toch vindt hij dat er meer een balans binnen de sociale netwerken moet komen en dat een organisatie als Twitter geen politieke macht mag hebben. Dorsey wil dat Twitter meer als Bitcoin wordt en niet gecontroleerd door een individu of entiteit.

Charles Hoskinson van Cardano loopt ook al langer met plannen om sociale netwerken te helpen met decentralisatie. Met de introductie van project Goguen zal Cardano vanaf Maart in staat zijn smart contracts te gebruiken binnen de Cardano blockchain en zal dan ook eventueel met Twitter kunnen samenwerken om deze decentralisatie te realiseren.

Op Twitter zinspeelt Hoskinson al een paar weken op een grote gebeurtenis die bekend wordt gemaakt in Februari. En hij heeft het steeds over een vogeltje dat hem dat heeft ingefluisterd………Zou dat vogeltje mogelijk tweeten om zijn berichten door te geven?

1 Reactie
  • RM Kemme
    Geplaatst op 16:42h, 09 februari

    Klinkt bijna te mooi om waar te zijn… Het wordt inderdaad hoog tijd dat de sociale media echt sociaal worden. Gedecentraliseerd dus.