Cardano nieuws

Nieuws uit en over de cardano cummunity
It's all about the yield…!!!

Onlangs interessant interview bij CryptoCrow op Youtube met IOG CEO Charles Hoskinson, de man achter Cardano, en Alex Mashinsky, het brein achter Celsius, een platform waarin de deelnemers zelf als bank fungeren voor andere deelnemers. Dat is geen kleine jongen; inmiddels zijn er meer dan 300.000 deelnemers en meer dan 10 miljard dollar aan leningen verwerkt. Did deed Celsius tot nu toe op de Ethereum blockchain, zoals vrijwel de hele wereld doet, maar Alex heeft besloten dat voortaan op het Cardano-platform te gaan doen. En dat is echt heel groot nieuws.

De recente stijging van Cardano’s coin ada kan best afkomstig zijn van die 300000 community members van Celsius. Verder werd er een mooie vergelijking getrokken tussen de ‘roaring twenties’ in de vorige eeuw, een periode van grote economische groei die volgde op de Spaanse Griep pandemie. De huidige Corona pandemie zou zomaar eens tot iets vergelijkbaars kunnen leiden door de massale adoptie van cryptocurrencies. Het wantrouwen van burgers tegen allerlei formele instanties is al volop aan de gang, dus dat is vruchtbare grond voor autonomie en zelf controle hebben over je identiteitsgegevens.

Alex Mashinsky zei het mooi: “Our job is to deliver utility”. En dus niet alleen technologie promoten, maar gewoon praktisch toepasbare diensten ontwikkelen voor het individu, wereldwijd en gratis. En daar faalt Ethereum dus direct; hun bottleneck is hun tariefstructuur en daarmee prijzen zij zich straks uit de markt (momenteel kost een ETH-transactie 20 tot 30 dollar, bezopen natuurlijk).

 

Spectaculair dat Cardano een converter gebouwd heeft waarmee elk ERC20-token kan draaien op hun platform, zoals Celsius nu dus gaat doen. Samen met de Ethereum Virtual Machine converter opent dit alle deuren voor andere blockchain platformen om te switchen van Ethereum naar Cardano en daarmee dramatisch kosten te besparen. Cardano is 100 tot 1000 keer goedkoper dan Ethereum! En beter schaalbaar! Inmiddels is Cardano volledig KYC en AML compatible en daarmee verliezen banken en overheidsinstellingen hun voorsprong op gedecentraliseerde modellen als Cardano.

 

Mashinksky vertelde ook dat het aantal Celsius registraties in 2 weken tijd meer dan 400% is gegroeid. Het merendeel daarvan komt overgelopen van Ethereum, gedreven door absurd hoge kosten en falende schalingsmodellen als ‘sharding’. Volgens Charles is sharding gewoon een voorbeeld van’slecht geplande doekjes voor het bloeden’. Ook heel veel animo vanuit Afrika, waar niet direct allerlei regulatoire obstakels worden opgeworpen tegen de blockchain. Daar komen straks de eerste successen vandaan. En door het gebruik van ‘localized libraries’ kunnen die ook geschikt worden gemaakt voor landen met veel striktere financiele regelgeving. Cardano praat nu reeds met regulators over de hele wereld over het omzetten van bestaande wetgeving naar geprogrammeerde code (zoals smart contracts). Compliance all over again, maar nu technologisch waterdicht gegarandeerd door de blockchain i.p.v. mogelijk corrupte bankdirecteuren of ambtenaren.

 

“We hebben 2 of 3 echte killer-apps nodig voor het Cardano platform”, aldus Mashinsky, “daarmee kun je dan een echte beweging op gang brengen”.

 

Zijn oplossing voor alle problemen die er zijn met banken en zo is “yield”. Je moet het individu belonen voor het helpen van andere individuen. Celsius geeft 80% van haar inkomsten terug aan de deelnemers als yield. Dat is honderden keren meer dan dat je krijgt van een bank.
De samenwerking die nu op komst is tussen Cardano en Celsius het begin van een revolutie in de cryptowereld die de onderlinge verhoudingen op zijn kop gaan zetten.