Crypto als belegging

Crypto versus goud en vs aandelen

Aandelen

 

Voordelen

 

Aandelen hebben op lange termijn (10 jaar) bewezen een stabiele investering te zijn. Aandelen bieden op termijn niet alleen een grote kans op koerswinst. Veel goedlopende bedrijven keren ook dividend uit, waardoor het rendement op aandelen verder kan oplopen.

 

Nadelen

 

WAARDE KAN FLUCTUEREN

 

Over een langere periode gemeten stijgen de aandelenkoersen in het algemeen, maar in tussenliggende perioden kunnen de koersen wel degelijk omlaag gaan. Hierdoor kan (tijdelijk) waardeverlies optreden. Berijven kunnen ook failliet gaan, waardoor hun aandelen waardeloos worden.

 

Bitcoin

 

Voordelen

 

MAKKELIJK VERHANDELBAAR

 

Omdat bitcoin volledig digitaal is, kan het gemakkelijk worden overgedragen aan een andere gebruiker en worden verkocht voor zijn USD-waarde. U kunt een andere gebruiker ontmoeten en uw bitcoin persoonlijk overdragen met behulp van een QR-code, of u kunt een externe uitwisselingsservice gebruiken die u digitaal met een koper verbindt.

 

KAN ALS VALUTA WORDEN GEBRUIKT

 

Zolang u een mobiele portemonnee-app heeft waarmee u met bitcoin kunt betalen, kunt u deze als digitale valuta gebruiken bij elke winkel die bitcoin accepteert. Bitcoin kan niet overal als betaalmiddel worden gebruikt, maar sommige grote retailers accepteren het.

 

IN OPKOMST

 

Relatief gezien is bitcoin nieuw: het bestaat pas 10 jaar. Daarom wordt het beschouwd als een opkomende investering en heeft het het potentieel om exponentieel in waarde te stijgen. Investeren in bitcoin kan op termijn tot grote uitbetalingen leiden. Veel mensen hebben hun bitcoin-investeringen al verzilverd en zijn met pensioen gegaan.

 

Nadelen

 

VLUCHTIG

 

Omdat bitcoin een opkomende investering is, is het ook extreem volatiel, wat betekent dat het in korte tijd gevoelig is voor grote prijsschommelingen. Elke vluchtige investering heeft het potentieel om enorm terug te verdienen, maar het kan ook net zo zwaar crashen.

 

ONDERWORPEN AAN SCAMS / STELEN

 

Hoewel bitcoin volledig digitaal is, heb je nog steeds een plek nodig om het op te slaan – of het nu op een webplatform, mobiele portemonnee of fysieke harde schijf is. Elke opslagoptie heeft voor- en nadelen. Webgebaseerde portefeuilles kunnen worden gehackt en uw bitcoin kan worden gestolen. Fysieke wallets, zoals een flashdrive of externe harde schijf, kunnen uit uw bezit worden gestolen.

 

OPKOMST VAN ALTCOINS

 

De prijs van bitcoin is gedeeltelijk afhankelijk van de aanwezigheid van andere cryptocurrencies. Omdat de waarde van bitcoin in vraag en aanbod ligt, kan de waarde afnemen als de vraag naar een andere cryptocurrency groter is dan die van bitcoin. Alhoewel bitcoin nog steeds de boventoon voert, is dit een reeele mogelijkheid.

Goud

 

Voordelen

 

Goud heeft op lange termijn bewezen een stabiele investering te zijn. Het is aangetoond dat het in de loop van de tijd in waarde stijgt en de prijs van goud stijgt vaak als de economie in een recessie verkeert. Omdat het al vele jaren wordt gebruikt als een vorm of ondersteuning van valuta, is het ook op die manier een stabiele investering.

 

LEVENSDUUR

 

Goud wordt al lang als valuta gebruikt over de hele wereld en in verschillende tijdsperioden. Zijn schoonheid, bruikbaarheid en schaarste hebben het tot een ideale basis gemaakt voor handel en het toekennen van waarde. Omdat het al bijna net zo lang wordt gebruikt als er beschavingen bestaan, heeft het de tand des tijds doorstaan en zijn inherente waarde bewezen. Als u in goud belegt, kunt u er zeker van zijn dat het op een dag niet zomaar op waarde blijft.

 

VEILIG IN KLUIS

 

Als u uw goud laat bewaren in een IRA van edele metalen, wordt het opgeslagen in een specifieke, veilige kluis die onder toezicht staat van een bewaarder die uw account zal beheren. Deze rekeningen zijn vaak tot een bepaald bedrag verzekerd, net als een traditionele bankrekening, dus u kunt erop vertrouwen dat uw investering veilig is.

Bitcoin vs. Gold value

Nadelen

 

KAN NIET ALS VALUTA WORDEN GEBRUIKT

 

In het geval van een economische crisis waarin traditionele fiatvaluta niet langer levensvatbaar is, zou goud theoretisch als valuta gebruikt kunnen worden. Goud is momenteel echter geen haalbare manier om iets te kopen. Hoewel technisch gezien sommige gouden munten als valuta worden erkend, is de waarde van het goud waaruit de munt is gemaakt vaak meer waard dan de nominale waarde van de munt.

 

MOET WORDEN OPGESLAGEN

 

Als u in goud belegt, bezit u eigenlijk een fysiek item dat ergens veilig moet worden opgeslagen. Een IRA van edelmetalen is een populaire en veilige optie. Als u ervoor kiest om uw goud bij u thuis op te slaan, moet het in een kluis of kluis worden bewaard, en zelfs dan heeft het de mogelijkheid om uit uw bezit te worden gestolen.