Is mijn Rolex echt?

Is mijn Rolex echt?

Om te weten of het horloge dat je koopt authentiek is, wordt er nog steeds gebruik gemaakt van papieren certificaten, die gemakkelijk te vervalsen zijn. De blockchain gaat hier verandering in brengen. 

Zelfs voor experts is het steeds moeilijker om een echt horloge van een nagemaakt horloge te onderscheiden. Het is merkwaardig dat er nog steeds geen goed systeem voor handen is dat het mogelijk maakt met zekerheid te zeggen dat je een echt produkt koopt. 

Blockchain technologie kan hier op korte termijn al verandering in brengen. Het idee om identificatie via de blockchain toe te passen is al succesvol getest in de kunsthandel en bij de handel van de rechten van muziek. 

In de horlogehandel kan deze vorm van identificatie leiden tot onvervalsbare transacties en geeft daardoor de juiste informatie over de oorsprong van het horloge en elke stap van produktie tot verkoop. Ook bij het verscheidene malen van eigenaar veranderen blijft het produkt geregistreerd in de blockchain en blijft de digitale “identiteit” van het horloge gewaarborgd. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.