Eerste DeFi project verhuist van Polkadot naar Cardano

Eerste DeFi project verhuist van Polkadot naar Cardano

Cardano timmert flink aan de weg. De momenteel nummer 8 op de cryptocurrency lijst van Coinmarket.com is binnenkort in staat vele van de nu op andere blockchains lopende projecten over te hevelen naar de Cardano blockchain. Gedecentraliseerd e-commerce platform Bondly wordt het eerste gedecentraliseerde financiële project dat op de Cardano blockchain gaat lopen op het moment dat Cardano zijn smart contract platform start.  

Op het Twitter account van IOHK, het research bedrijf van Cardano, wordt deze samenwerking “een grote stap voor beide bedrijven om gedecentraliseerde financiën naar de massa te brengen” genoemd.

De uitrol van Goguen wordt verwacht rond Februari 2021. Dan zullen gedecentraliseerde applicaties dus daadwerkelijk op de Cardano blockchain gebouwd kunnen worden. IOHK CEO Charles Hoskinson gelooft dat de introductie van apps zoals Bondly op het platform uiteindelijk zal leiden tot een totale vervanging van het huidige wereldwijde financiële systeem. 

Anders dan bij Ethereum, waar Ethereum transacties voorrang hebben boven ERC-20 transacties, wordt bij Cardano geen voorkeursbehandeling gegeven aan de eigen coin ada. Hierdoor zal er effectiever gewerkt kunnen worden met de Bondly tokens.

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.